Zorgeloos leven met Zelf aan Zet

Waarom

Gezondheid blijft de belangrijkste factor voor een dynamisch leven met eigen keuzes. Maar er speelt zoveel meer als je langer zelfstandig wilt wonen. Ouder worden gaat gepaard met tal van uitdagingen. Ook mensen met een beperking staan voor tal van praktische en financiële uitdagingen.

Met ons initiatief willen we:

Wat

Zelf aan Zet is een samenwerking van 4 zorgondernemers ondersteund door de AlzheimerLiga Vlaanderen.

Het is onze missie ervoor te zorgen dat mensen met een zorgbehoefte zorgeloos kunnen leven. Vandaag en morgen. Hiervoor willen we hen en hun mantelzorgers ondersteunen op verschillende domeinen.

Aanpassing van de woning, aanvragen van tegemoetkomingen, vinden van gepaste (zorg)ondersteuning, verhuis, hulp bij administratie, digitale ondersteuning, het in goede staat houden van de woning, … Is je eigen huis nog de ideale woonomgeving?

Hoe kijk jij naar de toekomst? Wat kan je doen om je voor te bereiden mocht je plotseling wils- of handelingsonbekwaam worden, of met het oog op je levenseinde? En hoe ga je dit gesprek aan? 

We hebben ook aandacht voor de noden van de mantelzorger. We pleiten voor meer zelfzorg, mentale rust en herkenning en erkenning van deze belangrijke en vaak vergeten groep. Kortom, Bij ons krijgt iedereen de juiste zorg en informatie op maat van elke persoon.

Hoe

Met 'Zelf aan Zet' organiseren we als team van ervaringsdeskundigen en experten in welzijn en zorg boeiende uiteenzettingen over 'Hoe zorgeloos leven vandaag en morgen'. We delen met veel passie onze kennis en ervaringen over ondersteuningsmogelijkheden, over hoe je de weg vindt in het administratieve kluwen en hoe je gebruik kan maken van digitale tools die je hierbij helpen.

We nemen je mee door de uitgebreide wereld van de verschillende woonvormen. Het is nooit te vroeg om stil te staan bij jouw wensen en verwachtingen. Staan deze al op papier? Welke documenten zijn er en waar vind je ze?

Hoe kan jouw mantelzorger ondersteund worden? Er zijn verschillende mogelijkheden zoals buddy's, verenigingen, ... Kortom, alle belangrijke info om jou op weg te helpen om 'Zelf aan Zet' te blijven en jouw puzzel te leggen.

Als oudere, als persoon met een fysieke of mentale uitdaging, als mantelzorger of als zorgverlener.

Interesse

Wil je een infosessie bijwonen, check dan even onze activiteiten agenda

Ben je geïnteresseerd in onze dienstverlening of wil je ons boeken voor het geven van een informatiesessie of opleiding, stuur ons een bericht via de knop hieronder.